Natuurhulpcentrum vangt genetkat op...

Gisteren werd er een genetkat binnengebracht door de politie van Mortsel. Het diertje werd door de vinder ontdekt in zijn kippenhok.

Vreemd genoeg bleef het diertje stil zitten en slaagde de man erin de genetkat vast te grijpen. Hij werd enkele malen door het dier gebeten maar wist de genetkat toch in een doos te stoppen.

Vervolgens werd de plaatselijke politie verwittigd die het venijnige diertje naar het Natuurhulpcentrum bracht.

Het dier is waarschijnlijk een ontsnapt exemplaar. In België is de soort uitgestorven. Genetkatten komen voor in grote delen van afrika en het Midden-Oosten. Ook in Europa leven er genetkatten bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk, Spanje en Portugal. De soort is vooral actief tijdens schemering en 's nachts en jaagt dan op kleine knaagdieren, vogels, wormen, kevers,...

Momenteel zoeken we nog uit om welke soort het juist gaat, de genetkattenfamilie bestaat immers 11 soorten en bijhorende ondersoorten.

Genetkatten staan niet op de zoogdierenpositieflijst en mogen dan ook niet worden gehouden als huisdier in België. Waar dit exemplaar vandaan komt blijft voorlopig een raadsel.
 

Natuurhulpcentrum vangt genetkat op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..