Natuurhulpcentrum vangt gevaarlijke bijtschildpad op...

Sinds vanmorgen verblijft er een bijtschildpad in het Natuurhulpcentrum. Het dier werd in Nederland gevonden door mensen van de Dierenambulance N-Limburg.

De bijtschildpad zou afkomstig zijn van een winkel in cactussen die ook reptielen in hun winkel tentoonstelden. De zaak stopte op de betreffende locatie en er werd een grote uitverkoop gehouden. Tijdens de grote verhuis zou de bijtschildpad ontsnapt zijn en zwom vrij rond in een naburige vijver.

Een bijtschildpad in de vrije natuur is niet zonder gevaar. Deze dieren eten immers kleine watervogels, vissen, kreeften, salamanders, kikkers, andere schildpadden en aas. Sporadisch doen ze zich ook tegoed aan waterplanten. Naast dit ecologische aspect is een bijtschildpad ook voor de mens gevaarlijk. In zijn verspreidingsgebied (zowel Noord als Zuid Amerika) staan ze erom bekend om zwemmers aan te vallen. Het zijn uiterst agressieve schildpadden die enorm krachtige kaken hebben. Het zijn dan ook absoluut geen geschikte huisdieren!

Voorlopig verblijft het dier, met een schild van ongeveer 35cm lang, veilig in een groot aquarium waar het vis en eendagskuikens te eten krijgt. We zoeken ondertussen naar een dierentuin of reptielenzoo die plaats heeft voor een dergelijk dier.

Album 'Bijtschildpad 2010'

Natuurhulpcentrum vangt gevaarlijke bijtschildpad op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..