Natuurhulpcentrum vangt Kleine Alk op...

Vanmiddag kreeg het Natuurhulpcentrum een erg vreemde oproep. Mensen uit Maasmechelen beweerden een piepkleine pinguïn te hebben gevonden. Het diertje lag gewoon aan hun voordeur. We besluiten onmiddellijk een kijkje te gaan nemen...

In Maasmechelen aangekomen blijkt het niet om een pinguïn, maar om een Kleine Alk te gaan! Kleine Alken zijn arctische zeevogels die normaal enkel aan land komen om te broeden. Ze overwinteren op de Noordzee en zijn enkel tijdens stormen langs de kust te zien.

Dit exemplaar was dus wel erg ver van huis. Het diertje was waarschijnlijk door een storm zijn oriëntatie kwijt en vloog daardoor diep het binnenland in.

Momenteel wordt het schattige diertje overgebracht naar het opvangcentrum van Oostende. Daar zal de alk op krachten kunnen komen en hopelijk kan dit sympathieke zeevogeltje snel terug vrij op zee...
 

Natuurhulpcentrum vangt Kleine Alk op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..