Natuurhulpcentrum vangt Lynx op...

Gisteren werd de bijstand van het Natuurhulpcentrum gevraagd door de Politie van Herentals.

De plaatselijke inspecteurs hadden een kleine privédierentuin ontdekt waar enkele gevaarlijke en bovendien beschermde dieren verbleven.

Onder druk van de politie deed de eigenaar afstand van 1 Lynx, 2 Resusapen en 2 Europese Buizerds. De Lynx verkeerde bovendien in een slechte gezondheidstoestand en werd gisterenavond met spoed onderzocht door onze dierenartsen.

De Lynx verblijft momenteel in een verwarmde binnenkooi, de apen werden ondergebracht in onze quarantaine. Daar zullen ze worden getest op allerlei ziektes.
De Europese Buizerds zullen in een grote vliegkooi opnieuw leren jagen en zullen na een revalidatieperiode worden vrijgelaten.

Het is de eerste keer dat het Natuurhulpcentrum een Lynx opvangt. Ook Resusapen werden nog nooit verzorgd. Er zal voor beide diersoorten een gepaste oplossing gezocht worden.
 

Natuurhulpcentrum vangt Lynx op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..