Natuurhulpcentrum vangt mannetjesleeuw op...

In het Natuurhulpcentrum werd gisterenavond een volwassen mannetjesleeuw binnengebracht. Het dier kwam uit een Frans circus.

Gisterenavond werden we verrast door een Franstalig iemand die met zijn grote bestelwagen voor onze deur stond. Ons beste Frans werd bovengehaald, en we konden opmaken dat het ging om “un lion”! De verrassing werd nog groter toen hij de deuren van zijn bestelwagen opendeed. In de bestelwagen zat een stevige 5-jarige mannetjesleeuw die dringend op zoek was naar een nieuwe thuis!

Nu blijkt dat de leeuw, Brutus genaamd, vorige week in beslag werd genomen in een Frans circus. Een organisatie die ijvert voor het welzijn van dieren hoorde dat we al heel wat ervaring hadden met de opvang en herplaatsing van leeuwen, en was met de leeuw naar ons toe gereden.

Sinds vorig jaar hebben we een grote leeuwenkooi, speciaal aangepast voor het veilig verzorgen van deze gevaarlijke dieren. Ook hebben we door het herplaatsen van onze vorige leeuwen heel wat internationale contacten opgebouwd. We zijn er dus zeker van dat we het dier veilig kunnen verzorgen en er uiteindelijk een goede thuis voor zullen vinden, dus werd beslist om het dier op te vangen.

Omdat het te gevaarlijk was om de transporteerkist zo uit de bestelwagen te halen, werd onze dierenarts opgetrommeld om Brutus te verdoven, zodat hij ook een algemeen onderzoek kon doen naar de conditie. Gezond is het dier wel, maar zijn kaak staat helemaal scheef, het resultaat van een oude slecht genezen breuk. Bovendien zijn ook de klauwen van zijn voorste poten uitgetrokken!

Het dier heeft dus ongetwijfeld een zwaar leven achter de rug, en we gaan ons uiterste best doen om te zorgen dat Brutus, net als onze vorige 4 leeuwen, een rooskleurige toekomst tegemoet gaat!

Album 'Leeuw Brutus'

Deze leeuw Brutus werd in beslag genomen in een Frans circus en overgebracht naar het Natuurhulpcentrum.

Natuurhulpcentrum vangt mannetjesleeuw op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..