Natuurhulpcentrum vangt ooievaar op...

Deze week ving het Natuurhulpcentrum een verzwakte ooievaar op. Het dier krijgt dagelijks een speciale paté opgespoten om aan te sterken.

Enkele dagen geleden kregen we een telefoontje uit Hoeselt. In een weide zou een verzwakte ooievaar zitten die niet meer kon vliegen.

Eén van onze medewerkers ging een kijkje nemen, en na even zoeken zag hij inderdaad de ooievaar strompelen. Het dier was zo verzwakt dat het amper op zijn poten kon staan en zich met een net snel liet vangen. Onze dierenarts bemerkte gelukkig geen zware breuken, maar de ooievaar had wel een kwetsuur aan zijn oog.

Op dit moment verblijft de ooievaar in onze Intensive Care-afdeling waar hij nog een tijdje zal moeten blijven. Vier maal per dag krijgt de ooievaar onderhuids een speciale vochtoplossing toegediend, en met een spuit met een sonde spuiten we een voedingrijke paté op om de vogel goed te laten aansterken. Om er zeker van te zijn dat de ooievaar geen wormen meer heeft, krijgt hij dagelijks ook nog eens  een ontwormingsmiddel, en antibiotica om een ontsteking aan de oogwonde te voorkomen.

Deze hele behandeling is gelukkig niet zonder resultaat, want we merken dagelijks een kleine verbetering, en we hopen natuurlijk dat we de vogel binnen enkele weken terug kunnen vrijlaten!

Natuurhulpcentrum vangt ooievaar op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..