Natuurhulpcentrum vangt opnieuw 2 Bocholtse apen...

Vanmiddag werden de medewerkers van het Natuurhulpcentrum opnieuw opgetrommeld voor twee ontsnapte capucijnapen te Bocholt.

Maandag ontsnapten er3 apen bij een particulier en slaagde het Natuurhulpcentrum er reeds in het mannetje te verdoven. De twee vrouwtjes kozen daarbij het hazenpad en konden vandaag pas opnieuw gelocaliseerd worden.

De beide dieren waren in een boom gevlucht, midden in het centrum van Bocholt. Twee van onze medewerkers gingen ter plaatse met schepnetten. Een van onze mensen klom in de boom in de hoop dat de apen naar beneden zouden komen.

En inderdaad, slechts enkele seconden later sprong het eerste capucijnvrouwtje uit de boom en kon ze in een net gestrikt worden. Ook de tweede aap kon snel gevangen worden.

Beide dieren stellen het goed en zijn ondertussen veilig in hun vertrouwde verblijf...

Natuurhulpcentrum vangt opnieuw 2 Bocholtse apen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..