Natuurhulpcentrum vangt recordaantal reptielen op...

Vandaag werd de hulp van het Natuurhulpcentrum ingeroepen voor de opvang van (een gedeelte van )200 in beslag genomen reptielen.

De dieren zijn afkomstig uit een Waalse dierenwinkel en werden door de Federale Gerechtelijke politie in beslag genomen. In eerste instantie werden de dieren overgebracht naar dierenpark Paradisio waar de vereniging Carapace actief is in de opvang van reptielen. Maar omdat ook hun capaciteit beperkt is, werd het Natuurhulpcentrum gevraagd om hulp.

In sneltempo werden de aanwezige reptielen in ons centrum overgebracht naar een Nederlands opvangcentrum. Terwijl enkele medewerkers de reptielen gingen ophalen bij Paradisio, zorgden anderen dat de terraria een goede poetsbeurt kregen.

Onze medewerkers kwamen terug met een 50-tal reptielen waaronder: rattenslangen, koningsslangen, boa's, pythons, kameleons en groene leguanen.

Zolang het gerechtelijk onderzoek duurt zullen de dieren in het Natuurhulpcentrum verzorgd worden.
 

Natuurhulpcentrum vangt recordaantal reptielen op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..