Natuurhulpcentrum vangt rendieren en waterree op...

Sinds vanmiddag verblijven er in het Natuurhulpcentrum 3 rendieren en 1 waterree. De dieren moesten opgehaald worden bij een dierenzaak te Zottegem, waar ze in beslag werden genomen door de dienst Dierenwelzijn van de Federale Overheid.

De inspecteurs hadden de dieren reeds ter plaatse in beslag genomen, maar hadden nu beslist ze ook effectief weg te halen bij de handelaar. Het houden van deze diersoorten is in strijd met de dierenwelzijnswet.

Sinds 2002 mogen enkel zoogdieren gehouden en verkocht worden die op de zogenaamde positieve lijst staan. Noch de rendieren, noch de waterreeën zijn hierin opgenomen omwille van de hoge eisen die ze stellen aan hun omgeving. Zo worden waterreeën zelfs niet gehouden in Belgische dierentuinen omwille van hun schuw karakter.

De dierenhandelaar hield de dieren in een vochtige, donkere en te kleine stal in afwachting van de verkoop. Oorspronkelijk werden er meer dieren in beslag genomen, maar bij aankomst bleek er 1 rendier en 1 waterree verdwenen te zijn...

Wij zullen nu zoeken naar een definitieve bestemming voor de dieren. Voor de rendieren heeft de dienst Dierenwelzijn al een mogelijke bestemming gevonden. Een dierenpark in Schotland wil de vier dieren introduceren in hun bestaande groep rendieren.
 

Natuurhulpcentrum vangt rendieren en waterree op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..