Natuurhulpcentrum vangt ruim 5.000 dieren op in 2007...

Zoals elke zichzelf respecterende vzw maakt ook het Natuurhulpcentrum jaarlijks een werkingsverslag. We zijn hier nog volop aan bezig, maar kunnen toch al enkele leuke conclusies trekken:

Het Natuurhulpcentrum ving in 2007 ruim 5.000 wilde dieren op.
Er werden afgelopen jaar opvallend meer uilen opgevangen. Dit is aan diverse oorzaken te wijten: veel nestjongen, verkeersslachtoffers en ontsnapte valkeniersuilen.
Nieuwkomers bij de vogels waren een ijsduiker, parelduiker, drieteenmeeuw, drie krooneenden en een kleine alk.

De absolute topper bij de inheemse zoogdieren is wel de egel (580 egels). Verder werden er ook meer dassen en marters opgevangen. Nieuwkomer bij de zoogdieren was een tweekleurige vleermuis.

Verder werden er ook weer vele exotische dieren opgevangen. De meest opmerkelijke exoten van 2007 waren een 4m lange tijgerpython, Lucky de zwarte berin en de 3 kleine leeuwenwelpen.

Een uitgebreid verslag kan u binnenkort lezen in ons ledentijdschrift.
 

Natuurhulpcentrum vangt ruim 5.000 dieren op in 2007...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..