Natuurhulpcentrum vangt visarend op...

Sinds enkele dagen verblijft er een visarend in het Natuurhulpcentrum.

Het dier werd overgebracht vanuit het opvangcentrum in Theux (Wallonië). De arend werd gered uit een net, dat boven een visvijver hing.

Na een grondig röntgenonderzoek bleek dat het dier geen breuken had opgelopen. Voorlopig is het nog afwachten of er geen spierscheuringen zijn. De arend hing immers een tijdje ondersteboven aan een vleugel.

Visarenden broeden niet in België, hoewel natuurbeschermers reeds enkele jaren nestpalen plaatsen in geschikte gebieden.

Men kan deze arendsoort enkel bewonderen tijdens de trekperiode, die nu volop bezig is. Visarenden trekken dezer dagen naar hun winterkwartieren in Afrika.

De vogel droeg een wetenschappelijke ring uit Noorwegen. Gelukkig is de algemene conditie van de vogel in orde. We hopen het dier snel te kunnen vrijlaten...
 

Natuurhulpcentrum vangt visarend op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..