Natuurhulpcentrum vangt wespendief op...

Vandaag werd er op het Natuurhulpcentrum een Wespendief binnengebracht uit Maasmechelen. Het verkeersslachtoffer werd langs een drukke weg gevonden.

De roofvogel bloedde uit zijn bek en had een zware hersenschudding. Na toediening van de nodige medicijnen kon hij gestabiliseerd worden. De Wespendief verblijft momenteel in een donkere kooi op onze IC.

Wespendieven zijn schaarse broedvogels in onze Limburgse bossen. Ze zijn gespecialiseerd in het opgraven van wespennesten om vervolgens de larven op te eten.

Het zijn uitgesproken trekvogels die vanaf augustus naar hun winterkwartieren in Afrika trekken. Jaarlijks komen er in de periode augustus-september enkele gewonde wespendieven binnen in ons centrum.

De dieren moeten gewoonlijk de hele winter op het Natuurhulpcentrum doorbrengen en worden in het voorjaar terug vrijgelaten. Hopelijk kunnen we ook dit exemplaar de vrijheid teruggeven.
 

Natuurhulpcentrum vangt wespendief op...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..