Natuurhulpcentrum verzorgt gewonde das...

Vorige week vrijdag kreeg het Natuurhulpcentrum een oproep voor een dode das langs de Tongersesteenweg in Riemst. Dergelijke verkeersslachtoffers worden steeds gemeld bij het Agentschap voor Bos & Natuur. Zij laten de dieren onderzoeken op doodsoorzaak, leeftijd, geslacht, voortplanting,...

Een kwartiertje later kregen we echter opnieuw een oproep. Deze keer voor een gewonde das langs diezelfde Tongersesteenweg. Was het dier verrezen?

We snelden ter plaatse waar een politiepatrouille ons stond op te wachten. Zij wezen ons inderdaad een gewonde das. Het dier had zich in de berm kunnen slepen, maar de achterpoten leken verlamd.

In ons centrum krijgt het dier nu een gepaste behandeling. Verlamde achterpoten zijn een kwalijk letsel. Toch hopen we deze prachtige 'Limburgse panda' binnenkort weer vrij te kunnen laten...
 

Natuurhulpcentrum verzorgt gewonde das...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..