Natuurhulpcentrum zit achter een ontsnapte wolf aan...

Enkele dagen geleden werden we gevraagd om bijstand te verlenen voor het vangen van een wolf.
Het dier ontsnapte uit het opvang- en studiecentrum voor wolven in Limbourg (vlakbij Verviers).

In de ren was paniek ontstaan toen een wolf klem kwam te zitten tussen de schrikdraad en de omheining.
Het dier kreeg hierdoor elektrische schokken en zo sloegen de andere dieren in de roedel in paniek. Eén van de wolven sprong over de omheining en wist te ontsnappen.

Getuigen zagen het dier in een steengroeve in de buurt verdwijnen.
Donderdag trokken onze medewerkers ter plaatse maar konden niets doen. De wolf liet zich wel één keertje zien, maar vangen was onmogelijk. De wolf was te ver weg en te schuw om te benaderen.
Samen met de politie en enkele bos- en jachtwachters zochten we tevergeefs verder naar het dier maar moesten na enkele uren de zoektocht vruchteloos staken.

Spijtig is dat de buurt nogal verontrust is, hoewel deze angst onterecht is. De wolf is immers erg schuw en vlucht als hij mensen opmerkt.
We vrezen echter dat het dier slachtoffer wordt van zijn slechte reputatie en dat hij neergeschoten zal worden. Dit zou zeer jammer zijn, aangezien de wolf geen direct gevaar vormt.

Wij wachten voorlopig af tot de wolf opnieuw gesignaleerd wordt, want nu is het zoeken naar een naald in een hooiberg. We hopen dat de wolf zich ergens gaat vestigen en dat we hem daar in de val kunnen lokken en verdoven.

Mochten wij meer nieuws ontvangen over dit toch wel vreemde voorval, dan houden wij u zeker op de hoogte!

Natuurhulpcentrum zit achter een ontsnapte wolf aan...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..