Nederlandse das opgevangen

Enkele dagen geleden kregen we via de Nederlandse Dierenbescherming een das binnen met een wel vreemd verhaal...

Het dier werd naar ons gebracht nadat het bij Gaiazoo te Kerkrade in het otterverblijf was terecht gekomen. Een toch wel vreemde plaats voor een das zo tussen al die otters. Misschien was het dier wel op zoek naar voedsel en had daarom zijn weg gezocht richting dierentuin.

Het ging hier om een half-volwassen das die verzwakt was en even terug op krachten moest komen. Na enkele dagen van intensieve verzorging en voldoende voedsel in het Natuurhulpcentrum namen wij contact op met de Dierenbescherming om hen te laten weten dat hij terug klaar was om van de vrijheid te genieten.

Gisteren was dan het moment gekomen en kwam een medewerker van de Nederlandse Dierenbeschermming het dier 's avonds laat ophalen. Hij ging de das terug vrijlaten in de buurt van de plaats waar het dier werd gevonden, weliswaar niet in de dierentuin, want de das is een soort die gelukkig nog regelmatig voorkomt in Nederlands Limburg. Maar ook bij ons in Vlaanderen, namelijk in de Voerstreek en het Hageland komt de das nog voor. Deze diersoort moeten we zeker beschermen.

We hopen op een goede afloop voor onze Nederlandse das...

Nederlandse das opgevangen

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..