Nederlandse Dierenambulance krijgt opleiding...

De Nederlandse Dierenambulance van Maastricht/Heerlen kreeg in het Natuurhulpcentrum een opleiding over het omgaan met wilde dieren.

Al geruime tijd werken we samen met de Dierenambulances uit Nederlands-Limburg. Deze ambulances zijn dagelijks op de baan om aangereden of in nood verkerende dieren te gaan ophalen. Dit gaat dan vooral om huisdieren, maar geregeld komen ze ook in contact met wilde dieren.

Omdat er in Nederlands Limburg geen degelijke opvang bestaat voor wilde dieren, worden ze vaak overgebracht naar het Natuurhulpcentrum. Dit gebeurt steeds meer en meer, dus drong een degelijke opleiding over de manipulatie en het transport van wilde dieren zich op.

Gisteren kwam een delegatie van de Dierenambulance Maastricht/Heerlen afgezakt naar het Natuurhulpcentrum. Bij ons kregen ze een cursus over het vangen en het transport van wilde dieren. Hoe moeten reeën gevangen worden? Hoe ziet een ree-transportkist eruit? Hoe transporteer je veilig reigers, zwanen, ooievaars,... Het kwam allemaal aan bod tijdens de opleiding.

Het is erg belangrijk dat wilde dieren op de juiste manier behandeld worden. In tegenstelling tot huisdieren hebben ze erg veel te kampen met stress, die zelfs dodelijk kan zijn.

Nederlandse Dierenambulance krijgt opleiding...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..