Nestkasten voor leerlingen Heusden-Zolder

De lente kondigt zich aan met prachtig lenteweer en ook bij heel wat vogels begint het te kriebelen... Her en der beginnen ze met de bouw van hun nest en dat is de leerlingen van het St.-Franciscuscollege van Heusden-Zolder niet ontgaan.

De leerlingen van 3A5 en 3A6 sloegen de handen in elkaar en organiseerden een nestkastenactie. Ze probeerden zoveel mogelijk nestkasten te verkopen aan familie, vrienden en medeleerlingen. De actie was een succes want ze slaagden erin om maar liefst 114 nestkasten te verkopen van allerlei maten en gewichten. Mezen, mussen, spechten, boomklevers, vleermuizen, roodborstjes en zwaluwen zullen binnenkort een huisje aangeboden krijgen.

Vanmiddag was onze voorzitter te gast op de Middenschool van Heusden-Zolder om een bestelwagen nestkasten af te leveren. Anderzijds kregen beide klassen een mooie presentatie over de werking van het Natuurhulpcentrum. Onze nestkasten zijn eigenlijk een win-win-win situatie: ze worden getimmerd in onze schrijnwerkerij door langdurig werklozen, zorgen rechtstreeks voor nestgelegenheid en zorgen onrechtstreeks voor een financiële opbrengst voor ons centrum. Bovendien zijn onze nestkasten vervaardigd uit FSC gelabeld hout wat wil zeggen dat het gaat om bomen die worden gekapt uit duurzaam beheerde bossen.

Wie nog plaats heeft in de tuin kan ons uitgebreid aanbod nestkasten bekijken via onze groene winkel.Ook voor scholen die een actie organiseren kunnen we een educatieve les voorzien over nestkasten of het Natuurhulpcentrum.

Nestkasten voor leerlingen Heusden-Zolder

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..