Nestkastenactie: Wij doen het in Limburg...

Dit voorjaar organiseren we een grote Limburgse nestkastenactie. De gouverneur en een hele rits B.V.’s zorgen ervoor dat onze nestkasten extra opvallen. Met als slogan ‘wij doen het in Limburg’ verkopen we onze mezennestkastjes.

Voor slechts zes euro kan iedereen zo’n milieuvriendelijke insectenverdelger aanschaffen. Mezen slagen er immers in om tijdens de periode dat de jongen gevoederd worden duizenden en duizenden insecten aan te slepen. Hierdoor wordt de hanger van het nestkastje rijkelijk vergoed door de ‘huurders’. En natuurlijk blijft het ook altijd leuk om te zien hoe de ijverige vogeltjes af en aan vliegen om de hongerige bekjes te vullen.

Maar er is meer… Enerzijds hebben de mezen echt onze hulp nodig. Deze vogeltjes broeden immers enkel in holen. Oude bomen zijn moeilijk te vinden. Oude holle bomen worden immers omgezaagd, of waaien om. Maar een simpel nestkastje kan helpen.

In totaal hebben we in ons winkeltje een vijftiental soorten nestkasten op voorraad. Vogels als winterkoning, specht, torenvalk of uil zijn ook te vinden voor onze nestkasten.

Oproep voor scholen…
Welke scholen willen meedoen met onze nestkastenactie? Voor elke school of klas die er in slaagt méér dan vijftig nestkastjes te verkopen, komt Sil persoonlijk langs. Alle kinderen krijgen dan een geschenkje én Sil zal een kort lesje geven....
 

Nestkastenactie: Wij doen het in Limburg...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..