Nestkastentijd...

Hoewel het ideale lenteweer wat op zich laat wachten is deze periode toch het geschikte moment om je tuin wat vogelvriendelijker te maken.

Dat kan door wat extra bomen en struiken aan te planten, maar uiteraard hebben vogels nood aan een geschikte broedplaats. Door het verdwijnen van oude bomen met holtes gaan ook heel wat potentiële nestplaatsen verloren. We kunnen heel wat holenbroeders helpen door aangepaste nestkasten op te hangen: mezen, spechten,mussen, boomklevers of -kruipers... kan u perfect naar uw tuin lokken.

Ook voor een aantal speciale vogelsoorten heeft het Natuurhulpcentrum geschikte nestkasten: winterkoning, kwikstaart, roodborst, zwarte roodstaart, zwaluwen, uilen, torenvalken en zelfs vleermuizen. Al onze nestkasten zijn gemaakt van FSC-gelabeld hout en worden in ons eigen atelier gemaakt. Ze worden behandeld met biobeitsen en gaan jarenlang mee.

Ontdek nu ons uitgebreid gamma aan nestkasten in onze e-shop!

Nestkastentijd...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..