Nestkastentijd

De lente is in het land en afgelopen zondag mochten we van een mooie, zonnige dag genieten. Dat zonnetje maakt niet alleen mensen goedgezind, ook onze gevleugelde vrienden krijgen lentekriebels. Het ideale tijdstip dus om je tuin te voorzien van enkele nestkasten.

Aquafin gaf alvast het goede voorbeeld. Zij proberen de biodiversiteit op hun terreinen en rond hun waterzuiveringsinstallaties te verhogen door het ophangen van een brede waaier aan nestkasten. Het project had zelfs zoveel succes dat ook hun personeelsleden vragende partij waren om nestkasten te bestellen. Afgelopen week kwam Aquafin-medewerker Gert verschillende keren zijn wagen volladen met de bestelde nestkasten.

In onze groene winkel kan u ons uitgebreid assortiment nestkasten terugvinden. Nestkasten worden wel NIET verstuurd per post, maar kunnen in onze winkel te Opglabbeek gekocht worden... Deze nestkasten worden vervaardigd in ons eigen atelier met enorm veel hulp van enthousiaste vrijwilligers. Het hout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en de winst op de nestkastenverkoop vloeit rechtstreeks naar de verzorging van gewonde wilde dieren.


Hieronder enkele sfeerbeelden van onze schrijnwerkerij. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..