NHC gaat digitaal...

De patiëntenopvolging, vrijwilligerswerking en communicatie met melders van gewonde dieren zal in de toekomst sneller en efficiënter verlopen. Dat allemaal dankzij het eindwerk van 21 laatstejaarsstudenten van de Thomas More Hogeschool uit Geel.

De enthousiaste studenten ontwikkelden verschillende app's waardoor onze dierenverzorgers minder tijd moeten besteden aan administratie en meer tijd kunnen besteden aan de effectieve verzorging van de dieren. Tot voor kort verliep enkel de patiëntenopvolging in de nazorg via een digitaal systeem. Maar 21 laatstejaarsstudenten van IT Factory (Elektronica-ICT & Toegepaste Informatica) werkten voor ons aan een forse uitbreiding van het systeem.

Zo zal het wegen van de egels, intake van dieren, opvolging van patiënten op de intensieve zorgen en de communicatie hieromtrent in de toekomst verlopen via een uitgebreid en op maat gemaakt IT-programma. Dat het project ook door de Thomas More Hogeschool op handen werd gedragen bewijst de gratis server die we van hen kregen om het systeem op te laten draaien.

Eén van de meest uitgewerkte 'gadgets' is het prototype van een automatische egelweegschaal. Daarmee kan per egel een mooie digitale grafiek worden uitgewerkt en dat geeft dan weer een goed idee van hun gezondheidstoestand. Het Natuurhulpcentrum beschikt nu over een digitaal opvolgingssysteem dat mee kan groeien met de uitbreidingen van het centrum. Daarmee zetten we een belangrijke stap in de digitalisering en professionalisering van ons centrum.

NHC gaat digitaal...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..