NHC-medewerkers leren boomklimmen...

Sinds kort beschikt het Natuurhulpcentrum over professioneel boomklimmateriaal. Hierdoor kunnen moeilijk bereikbare vastzittende vogels toch gered worden.

De laatste jaren krijgen we meer en meer oproepen over in de boom vasthangende vogels. Meestal gaat het dan om ontsnapte valkeniersvogels die met de aan hun poten vasthangende touwtjes verstrikt zijn geraakt in de takken.

Deze vogels kunnen soms erg hoog in de top van een boom vastzitten. Om ook deze dieren op een veilige manier te kunnen redden en om niet altijd de brandweer te moeten inschakelen, kocht het Natuurhulpcentrum enkele weken geleden professionele touwen, klimgordels en klimbeugels aan. Een ervaren boomchirurg gaf enkele medewerkers een cursus boomklimmen, en vanaf dan was het oefenen...

Enkele keren per week werden hoge bomen beklommen om de klimvaardigheden onder de knie te krijgen.

Dankzij het aangekochte materiaal kunnen we op een veilige manier vastzittende vogels bevrijden, en eventueel hulp bieden aan ringers die roofvogels willen ringen.

Tijdens onze opendeurdagen op 6 en 13 september worden demonstraties gegeven van het klimmen!

Album 'Boomklimmen'

Dankzij speciaal boomklimmateriaal kunnen in hoge bomen vastzittende vogels toch veilig gered worden.

NHC-medewerkers leren boomklimmen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..