Nieuw berberaapje in onze quarantaine

Het Natuurhulpcentrum heeft er weer een exotische gast bij. Uit Luik kregen we Katina, een berberaapje, binnen.

De eigenaar bleek niet over de nodige vergunningen en documenten te beschikken dus het diertje werd door de federale politie in beslag genomen. Zij namen contact met ons op en niet veel later kon onze hagelnieuwe quarantaine in gebruik genomen worden voor haar eerste gast.

Katina is een erg rustig en lief aapje. Ze is natuurlijk wat bang en onwennig in haar nieuwe verblijf, maar ze toont voorlopig geen tekenen van ernstig afwijkend gedrag.

We namen reeds bloedstalen die momenteel onderzocht worden op ziektes en virussen. Als de bloedstalen allemaal negatief zijn kunnen we haar onderbrengen in een grotere kooi met meer comfort. Als tegen die tijd onze andere berbers (Monica, Drieske, Kathy en Habibi) nog in het centrum verblijven kunnen we haar misschien zelfs nog introduceren in deze berbergroep.

Ook al ziet Katina er niet verwaarloosd uit, we blijven erg gekant tegen het houden van exotische 'huisdieren'. Deze dieren zijn absoluut niet geschikt als huisdier en zorgen altijd voor problemen. Dan spreken we nog niet over het gevaar dat zulke exoten kunnen veroorzaken. 

Nieuw berberaapje in onze quarantaine

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..