NIEUW: de hommelkast

Al enige tijd biedt het natuurhulpcentrum ook insectenhotels aan in onze winkel. Het gamma werd sinds kort aangevuld met een hommelkast.

Hommels hebben het alsmaar moeilijker om een geschikte natuurlijke nestlocatie te vinden. Het zijn nochtans nuttige en vredelievende insecten. Ze bezoeken tot tweemaal zoveel bloemen als een honingbij en zorgen daarmee voor extra bestuiving van bloemen. Hommels houden er, vergeleken met honingbijen, een heel andere levenswijze op na: een hommelvolk overwintert bijvoorbeeld niet. In het voorjaar sticht een hommelkoningin een nieuw volk. Met deze nestkast kan u de hommelkoningin hulp bieden.

Wij vullen de hommelkast voor u alvast met kort stro of hooi. U kan zelf gedroogd mos en schapenwol toevoegen want dat is bijzonder geschikt als nestmateriaal. Je kan de kast op de grond plaatsen, op balkjes om vochtproblemen te voorkomen, of je kan de nestkast ophangen, ongeveer 1m boven de grond. Kies een plek die niet in direct zonlicht is gelegen, maar liefst wel in de buurt van bloemdragende planten.

De hommelkast is te koop in onze winkel voor 20 euro.

NIEUW: de hommelkast

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..