Nieuw egelboek voorgesteld...

Vanmiddag werd in onze Lindezaal officieel het nieuwe kinderboek 'Ekeltje' van auteur Ton Van Reen voorgesteld.

 

'Ekeltje', een klein egeltje met een spraakgebrek is het 'zwarte schaap' van zijn familie. Wanneer ze op een dag een gevaarlijke straat willen oversteken, slaat het noodlot toe. Zijn familie wordt doodgereden en enkel Ekeltje overleeft het ongeval. Op die manier wordt hij regelrecht de wijde wereld ingeslingerd en maakt hij allerlei avonturen mee. Het boek wordt aangevuld met prachtige illustraties van Mike Monaghan.

Dit meeslepende verhaal is geschreven door de Nederlandse auteur Ton Van Reen. Hij woont nabij een natuurgebied en zijn tuin is een echt paradijs voor egels. Niet verwonderlijk dus dat hij zijn inspiratie haalt in de natuur om hem heen.

Bovendien sluit dit actuele verhaal perfect aan bij de werking van ons opvangcentrum. Jaarlijks vangt het Natuurhulpcentrum ruim 800 egels op. Een aanzienlijk deel van die patiënten werd het slachtoffer van ons moordende verkeer. Daarbovenop zijn we natuurlijk erg blij dat een deel van de opbrengst gerealiseerd in België naar het Natuurhulpcentrum vloeit. In Nederland ondersteunt het boek de werking van de Stichting Egelbescherming.

Enkele klassen van de lagere school van Gruitrode werden uitgenodigd op de voorstelling van het boek 'Ekeltje'. Auteur Ton Van Reen vertelde boeiend over de totstandkoming van zijn egelboek en over de manier waarop hij beroepsschrijver is geworden. De kinderen kregen vervolgens een rondleiding met extra aandacht voor de egels natuurlijk.

Dit leuke kinderboek is verkrijgbaar in onze groene winkel voor €11,50 of per post verstuurd voor € 13,50. Als leesboek is het een ideaal geschenk voor kinderen tussen 6 en 9 jaar.

Nieuw egelboek voorgesteld...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..