Nieuw kaaimanverblijf!

Momenteel zijn onze medewerkers van de technische dienst druk in de weer met de bouw van een nieuw verblijf voor onze kaaimannen!

Op dit ogenblik verblijven 4 brilkaaimannen in het Natuurhulpcentrum. Deze Zuid-Amerikaanse krokodillensoort wordt ongeveer 2m lang, en dankt zijn naam aan een kleine brug tussen de 2 ogen.

Twee van de dieren werden vorig jaar in beslag genomen in een dierenwinkel, de andere twee moesten we vorige week gaan halen tijdens een huiszoeking in Wallonië.

Omdat de oudere kaaimannen elke week groter en groter worden (de grootste is al 1.27m!), én omdat we graag alle dieren samen willen zetten, hebben onze medewerkers van de technische dienst vandaag een splinternieuw kaaimannenverblijf gebouwd. Niet zo simpel. Eerst en vooral moet alles goed geïsoleerd worden, zodat de temperatuur altijd rond de 30° blijft.

Er werd een ruim waterbassin geïnstalleerd en kiezel en dikke stenen werden aangevoerd als ideale zonneplek.

Momenteel zitten de vier dieren allemaal in hun nieuw verblijf, en het lijkt alsof ze het er volledig naar hun zin hebben!

Album 'Nieuw kaaimanverblijf'

Nieuw kaaimanverblijf!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..