Nieuw röntgentoestel...

Sinds vorige week beschikt onze medische afdeling over een splinternieuw röntgentoestel. Deze dringende investering hebben we te danken aan de Nationale Loterij en het bedrijf Celanese...

Het nemen van RX-foto's is een onmisbaar onderdeel bij het vaststellen, opvolgen en opereren van breuken bij wilde dieren. Ons vorige, tweedehandse en aftandse röntgenapparaat was dringend aan vervanging toe. Onze medische staf droomde al enkele jaren van een digitaal röntgentoestel, maar vooral de hoge kosten daarvan weerhielden ons om de investering te doen.

Er werd een dossier ingediend bij de Nationale Loterij en met succes! Met veel plezier kregen we te horen dat de Nationale Loterij zich engageerde om de helft van de kosten te dragen. Het nieuwe RX-toestel kwam nog een stap dichterbij dankzij een mooie bijdrage van het bedrijf Celanese.

Sinds vorige week is het nieuwe, digitale röntgentoestel volledig operationeel. Daar waar het vroeger tot 20 minuten duurde vooraleer een foto ontwikkeld was (na onderdompeling in allerlei chemische baden), kunnen we nu binnen de 2 minuten beschikken over een digitale röntgenfoto.

Een hele stap voorwaarts in de professionalisering van ons dierenziekenhuis: bedankt Nationale Loterij en Celanese!

Nieuw röntgentoestel...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..