Nieuwe apenkooi in gebruik...

In een van de vorige nieuwsitems kon u lezen over de bouw van een nieuwe apenkooi.

Deze constructie is ondertussen helemaal afgewerkt en begin deze week werden de eerste bewoners erin gezet.

Het gaat om 6 doodshoofdaapjes en 1 kapucijnaap. De dieren hebben een lange periode in onze quarantaine doorgebracht. De kapucijnaap werd apart gehuisvest in een binnenkooi.

Het was voor hen dan ook een hele belevenis om onze nieuwe kooi te ontdekken. Zowel doodshoofdaapjes als kapucijnapen leven graag in bomen, liefst zo hoog mogelijk.

De kooi is dan ook uitgerust met enkele reuze klimbomen van 6 meter hoog. Er werd zelfs een voederplank in de bomen voorzien.

In de vrije natuur leven beide apensoorten ook samen. De kleine doodshoofdaapjes achtervolgen groepen kapucijnapen om de achtergebleven voedselresten op te peuzelen. Kapucijnapen slagen er immers in om zware noten of vruchten open te kraken. Dergelijke vruchten krijgen de kleinere doodshoofdjes nooit zelf open.

Alle fietsers die ons fietscafé bezoeken kunnen de apenbende nog tot 25 juli komen bewonderen...
 

Nieuwe apenkooi in gebruik...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..