Nieuwe berberaap...

Vandaag trokken enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum naar Charleroi.

Mensen hadden al 6 jaar lang een vrouwelijke berberaap in een kooitje zitten, en dit dier werd in beslag genomen.

Na een drie uur durende rit kwamen we aan op het politiekantoor, en vandaar reden we verder naar de woning. De berberaap zat in een kale kooi van ongeveer 2m hoog, 70cm breed en 70cm diep. Het dier had geen afleiding, moest gewoon eten wat de mensen aten, en was vergezeld met nog tientallen papegaaien, parkieten, chinchilla's en honden in kooien die zich in dezelfde smerige ruimte bevonden.

Voorzichtig werd de aap uit de kooi gevangen, in een transporteerkist gezet, en konden we terug richting Opglabbeek vertrekken.

Morgen wordt de berberaap onderzocht door de dierenarts, wordt bloed getrokken en een tbc-test uitgevoerd. Indien we na ongeveer 4 weken alle resultaten binnenkrijgen en alles in orde is, is het de bedoeling dat we haar gaan introduceren in onze huidige berbergroep, zodat Mouki eindelijk terug een beetje aap kan zijn!

Foto: berberaap Mouki wordt overgedragen van de transporteerkist naar de quarantaineruimte.

Nieuwe berberaap...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..