Nieuwe eigenaars gezocht...

Vandaag stond er een grote hulpactie op het programma. Leny, in Bocholt beter bekend als "Leny de bosheks", hield in een stuk bos tientallen kippen, ganzen, pauwen,... die de laatste jaren enorm veel nakomelingen hadden gekregen. Naast dit pluimvee liepen er ook nog 20 hangbuikzwijnen rond in het bos.

We werden gecontacteerd door de gemeente Bocholt om een oplossing te helpen zoeken. Er werd beslist om eerst een deel van het pluimvee te gaan vangen.

Ter plekke werd in het bos met meterslange netten een enorme fuik gemaakt om de dieren in te drijven. Makkelijker gezegd dan gedaan. In het bos stonden verschillende hokken verspreid, waar de kippen zich in verscholen.

Toch konden we enkele uren later bijna alle pluimvee mee naar Opglabbeek nemen; 2 pauwen, 53 hanen en kippen, 9 muskuseenden en een tamme gans werden in onze netten gevangen.

Al deze dieren verblijven nu in het Natuurhulpcentrum en wachten op een nieuwe thuis. Geïnteresseerden kunnen bellen naar 089/854906.
 

Nieuwe eigenaars gezocht...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..