Nieuwe exoten...

We hebben er weer een paar nieuwe exoten bij. Eind deze week moesten we op één plaats enkele 'huisdieren' gaan ophalen bij iemand die er niet meer voor kon zorgen. We keerden terug met een hele waslijst aan dieren.

- 2 cavia's
- 3 gerbils
- 2 agapornis (vogels)
- 5 parkieten
- 1 valkparkiet
- 1 groene leguaan
- 1 vogelspin
- 2 kanaries
- 1 zebravink
- 1 gele rattenslang
- 1 Mexicaanse zwarte koningsslang

Voor al deze dieren zullen we een geschikte oplossing moeten zoeken.
Het is vanzelfsprekend dat dit niet altijd even eenvoudig is.

Woensdag kregen we er ook nog plots een aapje bij. Uit het Brusselse werd onze bijstand gevraagd door de Federale politie. Zij troffen het diertje aan bij een inval en het aapje had een agent gebeten.

Een ploeg van het Natuurhulpcentrum ging meteen ter plaatse en bracht het diertje over naar ons centrum. Het bleek een piepjong berberaapje te zijn.
Het diertje verblijft momenteel in onze quarantaineafdeling tot de resultaten van het bloedonderzoek binnengekomen zijn. Dan zal ook voor Lilly, zo heet het berbertje, een geschikte oplossing gezocht worden.
 

Nieuwe exoten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..