Nieuwe kerkuilkast in Opglabbeekse kerk...

Vanmiddag werd een nieuwe kerkuilnestkast geplaatst op de zolder van de Opglabbeekse kerk. Op deze manier hoopt het Natuurhulpcentrum de kerkuil te overhalen terug in de kerk te nestelen.

De bal ging aan het rollen toen er vorig jaar 3 hulpeloze uilskuikens werden gevonden in de dakgoot van de kerk. De uiltjes werden in het Natuurhulpcentrum opgevangen en grootgebracht. Aangezien een dakgoot allesbehalve ideaal is als nestplaats, werden de nodige contacten gelegd met het Gemeentebestuur en de Kerkfabriek.

Er bleken in het verleden nog al nestkasten geplaatst te zijn, namelijk in 1978 hing het Natuurhulpcentrum al twee kasten op de zolder van de kerk. Beide kasten werden toen gebruikt, maar door verbouwingen aan het kerkdak kon de uil de laatste jaren niet meer op zolder geraken. Hij heeft dan zijn intrek genomen in de schoorsteen van de pastorie, maar ook daar vertrok hij.

Hopelijk zal de uil snel zijn intrek nemen in de spiksplinternieuwe nestbak. De uilenwoonst is via een S-vormige tunnel van buitenaf bereikbaar. Op die manier kunnen er geen duiven in de kast geraken.

We willen in het bijzonder het gemeentebestuur van Opglabbeek bedanken voor de financiële ondersteuning van het project en ook de Kerkfabriek was erg welwillend. Nu maar hopen dat we binnenkort suikerbonen mogen uitdelen aan de ingang van de kerk...
 

Nieuwe kerkuilkast in Opglabbeekse kerk...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..