Nieuwe leeuw in Natuurhulpcentrum...

Vandaag kregen we een bijzondere gast over de vloer in het Natuurhulpcentrum: een leeuw uit Frankrijk.

Gisterenavond vertrokken drie medewerkers van het Natuurhulpcentrum naar Frankrijk. Daar had een koppel een aantal grote katachtigen en andere wilde dieren om mee op te treden.

Een tijd geleden was de man echter vertrokken, en de vrouw kon niet optreden met leeuw Simba. Het dier verbleef al die tijd in een kleine trailer en moest zo snel mogelijk uit zijn schrijnende situatie bevrijd worden.

In Frankrijk was er nergens plaats, en onze vrienden van "30 millions d'amis" namen daarom contact met ons op. Gelukkig was één van onze stevige kooien nog leeg, en konden we het dier een tijdelijke nieuwe thuis geven.

Het verdoven van de leeuw en opladen in Frankrijk ging gelukkig allemaal heel vlot, en een uurtje geleden arriveerde de transportwagen mét kostbare lading hier in het Natuurhulpcentrum. De leeuw, Simba, was wel doodop van de lange reis, maar morgen, als hij wat aangesterkt is, kan hij zijn ruime nieuwe verblijf gaan verkennen.


We hopen Simba op termijn naar een groot opvangcentrum in Zuid-Afrika te brengen, waar we in het verleden al 5 leeuwen konden plaatsen.

Album 'Simba okt 2012'

Nieuwe leeuw in Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..