Nieuwe leeuw: Simba uit Moskou

Vandaag kwam Simba uit Rusland toe in het Natuurhulpcentrum. Het diertje werd als piepklein welpje (2,5 maand oud) aangetroffen in een bordeel in de voorstad van Moskou. Hij was er erg aan toe en kreeg de eerste dagen de nodige verzorging in een honden- en kattenasiel. Daarna verhuisde Simba naar een opvangcentrum ter plaatse: het Wild Nature Hospital in Moskou.

Simba zoals hij werd aangetroffen in een Russisch bordeel... 

Omdat hij daar op lange termijn niet kon blijven engageerde de Engelse organisatie ‘Born Free’ zich ertoe de leeuw (ondertussen 1,5 jaar oud) op te vangen in één van hun sanctuaries. Maar, omdat het erg moeilijk is om vanuit Rusland een leeuw rechtstreeks te transporteren naar zo’n eindopvang, werd onze hulp gevraagd. Het Natuurhulpcentrum fungeert daarbij als tussenstap om de definitieve verhuis te faciliteren.

Deze reddingsactie is een samenwerking tussen 3 organisaties in 3 verschillende landen: Wild Nature Hospital in Rusland, Born Free in UK en Natuurhulpcentrum in België. Dergelijke samenwerkingen zijn absoluut nodig om wilde dieren in nood de beste zorgen en opvang te bieden. ‘Dierenleed kent geen grenzen, wij dus ook niet’. Het is voor het Natuurhulpcentrum al de 21e leeuw die in Oudsbergen tijdelijk onderdak krijgt. 

Simba bij aankomst op het Natuurhulpcentrum. Hij is 1,5 jaar oud ondertussen. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..