Nieuwe vleugel bijna waterdicht...

Rond half maart, net na de boomplantactie, zijn we begonnen met de dakwerken van ons nieuwe gebouw.

Tal van medewerkers en personeelsleden hielpen de schrijnwerker die ons helemaal gratis kwam helpen. Er werd gekapt en gezaagd, geschaafd en gefreesd. Vele tientallen kilos nagels moesten alle balken, panlatten en tengellatten bij elkaar houden en afgezien van enkele splinters en hier en daar een blauwe nagel verliep alles heel erg vlot. Het dak van onze nieuwbouw is ondertussen dan ook af. Het bestaat uit meer dan zevenduizend dakpannen! Ook de goten hangen reeds en op dit moment gonst het van de drukte rond onze nieuwbouw. Er wordt hevig gesleurd met ramen en deuren, grote stellingen ondersteunen de voegers en diepe rioleringsgrachten worden uitgegraven.

Er rest ons dus nog heel veel werk tegen de opendeurdagen, maar één ding is zeker: het nieuwe gebouw ziet er schitterend uit!

De realisatie van het nieuwe gebouw werd mogelijk gemaakt door lyreco, duizenden natuurvrienden, de Europese Gemeenschap, Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de gemeente Opglabbeek en de provincie Limburg.

Nieuwe vleugel bijna waterdicht...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..