Nieuwe wolf opgevangen...

Onze medewerkers zijn net aangekomen vanuit Frankrijk, met als bagage een Arctische wolf!

Trouwe lezers weten dat we heel vaak samenwerken met Franse collega's. Zowel door het opvangen, als het kunnen herplaatsen hebben we door die samenwerkingen al heel wat verwaarloosde exotische dieren een nieuwe toekomst kunnen bieden.

Een tijdje geleden kregen we weer een oproep vanuit Frankrijk. Dit keer ging het over een wolf. Een koppel hield al ruim 12 jaar een wolf als huisdier, maar ging verhuizen. In het verleden werden bij deze mensen al een aantal wolven in beslag genomen wegens het ontbreken van de nodige documenten. Deze dieren werden toen ook door ons opgevangen. Voor deze laatste wolf echter waren alle documenten in orde, maar het Departement (Franse provincie) waar de eigenaars naartoe zouden verhuizen, liet de wolf niet toe.

Gelukkig maar, vonden wij, aangezien de wolf misschien wel legaal, maar wel helemaal alleen in een hondenkooi zat opgesloten. Vanmorgen vroeg vertrokken we dan richting Parijs om het dier op te halen. Alles ging vlot, en in de vroege avond arriveerden we terug in het Natuurhulpcentrum.

De volgende dagen zal de wolf wat moeten wennen aan zijn nieuwe, veel ruimere verblijf. Onze dierenarts zal het dier volledig nakijken, en als alles in orde is, zullen we beginnen zoeken naar een permanente thuis voor dit fantastische dier.

Nieuwe wolf opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..