Nieuws uit Afrika!

Het is eindelijk zover: na een leven in het circus zijn onze 2 leeuwinnen aangekomen op hun eindbestemming in Shamwari, Zuid-Afrika.

Na 8 jaar gedwongen kunstjes uitvoeren is het zover. De 2 leeuwinnen Sonja en Maggie, die sinds 2013 in het Natuurhulpcentrum verbleven, konden deze morgen eindelijk uit hun transporteerkist. Alles is vlot verlopen en de leeuwinnen voelen zich opperbest in hun nieuwe verblijf in het opvangcentrum voor grote katten in Shamwari.

Sonja en Maggie werden eerst in een kleine ren vrijgelaten om te kijken of de dieren gezond en wel aangekomen waren. Even later mochten ze in hun grote ren. Maggie twijfelde in eerste instantie nog even maar volgde uiteindelijk Sonja die meteen op ontdekking ging op het enorme terrein. In hun nieuwe verblijf hebben ze een vijvertje zodat ze kunnen afkoelen, een mooi uitzicht over het gebied en genoeg struiken en bomen om te doen waar leeuwen goed in zijn: luieren in de schaduw.

Verder zullen de leeuwinnen op regelmatige basis in een kleine afsluiting eten krijgen zodat de verzorgers van dichtbij de gezondheid van de dieren kunnen opvolgen.

Het transport werd mede mogelijk gemaakt met de hulp van de Born Free Foundation, Kenya Airways en Land Rover waarvoor dank!

Album 'Maggie/Sonja in Shamwari'

Nieuws uit Afrika!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..