Nieuws van Brunhilde

Brunhilde, een bruine kiekendief, die we vorig jaar revalideerden en vrijlieten met een zendertje op haar rug, is aan haar terugkeer bezig.

Ze bracht de winter door in de buurt van een moerasgebied in Mali. Gezien het beperkte bereik van het gsm-netwerk in Mali, hoorden we vaak weken lang niets van haar. We begonnen ons zorgen te maken, want voor een kiekendief is Mali toch een gevaarlijke plaats. Droogte, voedselgebrek, jacht, hoogspanningsleidingen,... vormen een reeël gevaar. De opluchting was dan ook groot wanneer we begin april plots signalen binnenkregen van Brunhildes zender. Op 6 april bleek ze boven de Sahara van Algerije te zitten. Ze was op dat moment al ruim 2.000 km richting Noord gevlogen. Op 8 april overnachtte ze aan de kust van Tunesië.

Iedereen dacht dat Brunhilde via Italië Europa zou binnenkomen, maar niets was minder waar want op 9 april vloog ze een enorme afstand over open zee, tot in kreta. En net zoals tijdens haar najaarstrek vliegt ze ook nu weer gedurende de nacht over zee. Wat een straffe madam... Specialisten denken dat Brunhilde door hevige wind is moeten afwijken van haar normale route. Uitgeput komt ze na een stormachtige nacht aan in Turkije! Ze tankt bij aan een mooi meer en zet daarna haar trektocht verder. Ze volgt de kust richting Istanbul, maar besluit naar Griekenland te gaan.

Daar verblijft ze nu al enkele weken in een mooi Natura 2000 gebied: een Nationaal Park met de meren van Vistonica-Ismarida. Het blijft natuurlijk erg spannend om te zien wat Brunhilde nog gaat doen en waar ze deze zomer gaat doorbrengen.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..