Nijlgans met gebroken vleugel...

Gisteren vingen enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum een nijlgans met een gebroken vleugel.

Gisteren kregen we een telefoontje uit Meerhout van iemand die een nijlgans met een gebroken vleugel had opgemerkt op het Albertkanaal.
De gans zat er al een hele tijd, vond nog genoeg voedsel en werd af en toe bijgevoederd. Nu de winter goed is begonnen, wordt het voor een gans die niet kan vliegen echter veel moeilijker om te overleven, en daarom nam de man contact op met ons.

Ter plaatse aangekomen konden we de gans na wat zoeken lokaliseren. Vliegen kon het dier natuurlijk niet meer, maar vinnig was hij nog wel. Met onze kajak werd de gans helemaal uitgeput, zodat hij niet goed meer kon duiken en we hem met een schepnet uit het water konden vissen.

De breuk was al oud, maar gelukkig was in de wonde geen infectie opgetreden. De breuk was verkeerd aan elkaar gegroeid, waardoor de vogel nooit meer zal kunnen vliegen. Gelukkig vonden we een dierenliefhebster die de gans een nieuwe thuis wil geven.

Kijk hieronder naar een filmpje van de vangst...

Nijlgans met gebroken vleugel...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..