Nog meer koudeslachtoffers...

Momenteel krijgen we continu door de koude verzwakte dieren binnen.

De laatste dagen krijgen we doorlopend koudeslachtoffers over de vloer. Verzwakte knobbelzwanen, reigers die geen vis kunnen vinden door de dichtgevroren waterplassen, vleermuizen die te weinig eten vinden,... allemaal in de problemen geraakte dieren die hulp nodig hebben.

Vandaag moesten we onder andere in Neeroeteren een volledig uitgeputte knobbelzwaan ophalen. Het dier lag uitgemergeld en verzwakt op het ijs en kon geen kant meer uit. Gelukkig lag hij op slechts enkele meters van de waterkant, zodat we hem met een schepnet van het ijs konden plukken.

Verder werden ook nog enkele blauwe reigers binnengebracht. Deze viseters hebben het nu erg moeilijk omdat hun prooidieren heel moeilijk te bereiken zijn.

7 dwergvleermuizen, ook koudeslachtoffers, worden nu ook om de 3 uur met meelwormen gevoederd.

Door de aanhoudende koude ziet het er naar uit dat we nog heel wat van dergelijke dieren gaan binnenkrijgen, en we blijven ons uiterste best doen om deze patiënten er terug bovenop te krijgen!

Album 'Zwaan op ijs 11022012'

Een volledig verzwakte zwaan werd door medewerkers van het Natuurhulpcentrum van het ijs gehaald.

Nog meer koudeslachtoffers...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..