NOOIT meer naar het circus...

Vandaag kregen we een e-mail met daarin het geweldige nieuws dat de 4 in beslag genomen circusleeuwen aan ons zijn toegewezen.

Het viertal werd door de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn eind mei in beslag genomen bij een Frans circus dat in Luik stond opgesteld. Sinds maart van dit jaar zijn circussen met wilde dieren immers verboden in België. Het is de eerste keer sinds het in voege treden van deze wet dat de overheid een daadkrachtig signaal geeft en daadwerkelijk dieren in beslag neemt.

Na de inbeslagname is het altijd nog enkele weken bang afwachten of de dieren uiteindelijk aan het Natuurhulpcentrum worden toegewezen. De eigenaar van de dieren en de circuslobby hadden immers aangekondigd in beroep te gaan tegen de beslissing.

Vandaag kregen we echter het officiële document doorgemaild met daarin de toekenning van de dieren aan onze opvang. Voor ons begint nu de taak een nieuwe thuis te zoeken voor deze 4 prachtige leeuwen. Ze zullen alleszins nooit meer terug moeten naar de horror in het circus.

De vier leeuwen vinden het allemaal prima en zetten hun luilekkerleventje gewoon verder in het zonnetje :-)

NOOIT meer naar het circus...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..