Oehoe gevangen...

Deze week werd door het Natuurhulpcentrum een ontsnapte oehoe gevangen. Het dier werd opgemerkt door enkele wandelaars.

Al te vaak krijgen we telefoontjes van (pseudo)-valkeniers wiens roofvogel is ontsnapt. Dergelijke ontsnapte roofvogels hebben vaak een riem rond hun poten waarmee ze makkelijk verstrikt raken in bomen of struiken.

Deze week kregen we een telefoontje van mensen die een oehoe met een riempje rond zijn poot opmerkten langs een grote vijver. Ze konden het dier tot op 2 meter naderen, maar daarna vloog het dier weer enkele meters verder.

Eén van onze medewerkers die in de buurt woonde, ging een kijkje nemen. Hij kwam nog maar net aan of de vogel vloog helemaal tot aan de andere kant van de vijver. Het leek een haast onmogelijke opgave te worden om de oehoe te vangen, maar met de hulp van een omstaander kon de oehoe toch verschalkt worden.

De omstaander zou de oehoe opjagen, terwijl onze medewerker zich met een net verstopte achter een struik langs de vermoedelijke vluchtrichting van de oehoe. Een gok, maar wel een geslaagde gok, want hij kon de oehoe vlot uit de lucht scheppen.

Momenteel verblijft de oehoe in het Natuurhulpcentrum. Terug vrijlaten in de natuur is spijtig genoeg bijna onmogelijk.

Oehoe gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..