Oehoe terug vrij...

17 januari 2009

Oehoe terug vrij...

We krijgen de laatste tijd gelukkig niet alleen maar dieren binnen, maar soms mogen er ook dieren terug vrijgelaten worden.

Zo ook de oehoe die begin december door de Nederlandse Dierenambulance Parkstad in het Natuurhulpcentrum werd binnengebracht. De vogel was erg verzwakt en had een ernstige kwetsuur aan zijn rechteroog. Zowel het hoornvlies als het knipvlies waren gescheurd. Tijdens de operatie, uitgevoerd door een in oogchirurgie gespecialiseerde dierenarts, werd het hoornvlies genaaid en het knipvlies vastgenaaid aan het bovenste ooglid.

Elke dag werd zijn conditie én zijn oogkwetsuur beter, en gisterenavond kwam eindelijk hét grote moment voor de oehoe. De oehoe werd in de buurt van Heerlen gevonden, en mocht in dezelfde omgeving terug vrijgelaten worden. In de omstreken zijn enkele steengroeves, dé ideale broedplaats voor oehoes. We hopen dan ook dat “onze” oehoe een partner kan vinden, en wie weet zelfs voor nageslacht zorgen!

Dankzij de goede samenwerking tussen het Natuurhulpcentrum en de Nederlandse Dierenambulances zijn al vele honderden dieren geholpen, en het oehoeverhaal is hier een heel mooi voorbeeld van!
 

Oehoe terug vrij...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!