Oehoe van Arendonk gevangen...

Dit is 'm dan...
'De stalker van Arendonk', met andere woorden, dé tamme Europese Oehoe waarover half Vlaanderen al een hele poos spreekt.

Het Natuurhulpcentrum wist het dier vanavond met succes te vangen in Arendonk centrum.

Hiervoor bedachten we een soort van fuik die automatisch dicht zou slaan nadat de oehoe in de kooi zou vliegen.
Als lokaas gebruikten we een duif die veilig in een doorzichtige valse bodem zat. Het systeem werkte feilloos en amper enkele uren na het plaatsen van de 'boobytrap' belde men ons al met de melding dat de uil gevangen was.

Onze medewerkers gingen onmiddellijk ter plaatse waar ondertussen al enkele buurtbewoners verzamelden om deze vliegende legende met eigen ogen te kunnen zien. Ook de mogelijke eigenaar van de oehoe was al op de hoogte van de vangst en was vlug ter plaatse.

Na controle van de ringnummer bleek dat het de rechtmatige eigenaar betrof, dus mocht hij de uil mee naar huis nemen.

Met gemengde gevoelens vanwege onze medewerkers weliswaar...
Helaas dat deze prachtvogel opnieuw veroordeeld wordt tot levenslange opsluiting. We zien ze véél liever vliegen in de vrije natuur, maar aangezien het een tam exemplaar betrof hadden we weinig keuze.

We vreesden immers dat deze tamme oehoe het slachtoffer zou worden van mensen die minder goede bedoelingen zouden hebben. Denk hier bijvoorbeeld aan duivenmelkers die hun duiven verloren zien gaan in de maag van de uil en enkele valkeniers die de laatste weken stiekeme pogingen ondernamen om het dier te vangen.

Enfin, er is veel om te doen geweest en het heeft een hele poos geduurd, maar de 'Stalker van Arendonk' zal nu enkel verder leven in de verhalen van de Arendonkse inwoners.
Einde verhaal.

Oehoe van Arendonk gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..