Oehoe vangt honden...

We kregen deze week een toch wel bijzondere melding binnen op ons centrum.
Uit Arendonk kwam er een mailtje dat een oehoe het centrum terroriseert door huis- en tuindieren als prooi te vangen.

Zo waren er reeds duiven en eenden het slachtoffer geworden, maar de politie wist te melden dat zélfs kleine honden niet meer veilig waren voor de klauwen van de vogel. Tot 3 maal toe zou de oehoe een hondje hebben aangevallen. De buurtbewoners zijn dan ook om begrijpelijke redenen ongerust over hun huisdieren.

Het zou bijna met zekerheid over een 'tam' ontsnapt exemplaar gaan, temeer omdat wilde oehoe's zich niet ophouden in een dorpscentrum, maar wel in de weidse omgeving van bv. de Ardennen.

Gisteren zou men de slaapplaats van het dier ontdekt hebben maar bij onze aankomst bleek de vogel letterlijk gevlogen te zijn...
We vonden wél aanwijzingen dat de uil op die plaats verbleven had.

Momenteel zoeken we naar oplossingen om dit uilenprobleem diervriendelijk op te lossen. Het is immers niet eenvoudig om een kerngezonde, bovendien vliegende uil te vangen.

Wij berichten u als er meer nieuws is over de 'stalker' van Arendonk.

Oehoe vangt honden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..