Oehoe vast in prikkeldraad...

Vanmorgen kreeg het Natuurhulpcentrum een oproep uit Pietre-Bais, een dorpje tussen Waver en Bevekom. Een natuurvriendin had er een oehoe losgeknipt uit de prikkeldraad en vroeg naar onze openingsuren.

Zoals elke dag van het jaar waren we ook vandaag doorlopend open tot 22u. In dat geval zou de dame de uil zelf zo snel mogelijk bij ons binnenbrengen. Toen ze in de namiddag toekwam werd de schade die de prikkeldraad had aangericht pas echt duidelijk. De prachtige uil had met zijn vleugel vastgehangen in de draad en na enkele wanhopige pogingen om los te komen, was de huid van zijn vleugel helemaal verscheurd. Bovendien was er een metalen pin in zijn oog terecht gekomen.

De vogel moet er al enige tijd gehangen hebben aangezien er al heel wat vliegeneitjes en maden op de wonde aanwezig waren. Eerst werd het stuk prikkeldraad voorzichtig uit de vleugel verwijderd en kon de wonde zuivergemaakt en ontsmet worden. Vervolgens werd ook het oog zuivergemaakt. Dierenarts Stef slaagde erin om de wonde in de vleugel te hechten. De schade aan het oog bleek ook nog mee te vallen.

De oehoe verblijft momenteel op onze intensive care afdeling waar het dier van nabij kan opgevolgd worden. Komende dagen is het afwachten of de medicatie zal aanslaan en of er voldoende doorbloeding is in de buurt van de wonde.

Album 'Oehoe prikkeldraad'

Oehoe vast in prikkeldraad...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..