Oehoes uit Tsjechië blijken illegaal...

Vanmiddag vroeg het Agentschap voor Natuur en Bos ons om 2 in beslag genomen oehoes op te halen in de provincie Antwerpen.

Een boswachter was er samen met de lokale politie binnengevallen bij een particulier die 2 Europese oehoes in zijn achtertuin hield. Oehoes zijn beschermde roofvogels die enkel gehouden mogen worden met het nodige CITES-certificaat én een gesloten voetring.

Eén van de uilen was helemaal niet geringd en er waren geen CITES-certificaten aanwezig. Bovendien werden de uilen in erbarmelijke toestand aangetroffen. De eigenaar verklaarde dat de uilen afkomstig waren uit Tsjechië.

Blijkbaar kan je in dergelijke landen gemakkelijk illegale oehoes kopen... Het zou ons dan ook niet verwonderen als de uilen uit de natuur geroofd werden...
 

Oehoes uit Tsjechië blijken illegaal...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..