Onderweg met stekelvarkens en leeuwen...

Twee medewerkers zijn momenteel op de terugweg met 2 leeuwen en 14 stekelvarkens. Het waren een van de laatste dieren uit een failliet dierentuintje in Spanje.

La Peña Escrita is een afgelegen dierentuin in de bergen van het Spaanse Almunecar. Het park wordt uitgebaat door de stad en ligt al sinds 2015 onder vuur. Doordat het zo afgelegen ligt, was het park niet meer rendabel en begon de verloedering. Tientallen wilde dieren zijn er in tussentijd gestorven en vandaag nog bleken er plots een aantal dieren 'verdwenen'.

Na een lange lijdensweg slaagde FAADA, een Spaanse dierenorganisatie, erin de stad te overtuigen om de dierentuin helemaal leeg te maken. Sindsdien probeert FAADA oplossingen te vinden voor de achtergebleven dieren. Een aantal dieren kon in Spanje herplaatst worden, maar er zijn nog steeds dieren die in erbarmelijke omstandigheden wachten op een oplossing.

Het Natuurhulpcentrum werd om hulp gevraagd en we stemden toe om 2 leeuwinnen en 14 stekelvarkens te redden uit de dierentuin. Sinds woensdag zijn twee medewerkers op pad om de dieren op te halen in het verre zuiden van Spanje.

Deze voormiddag konden de dieren worden ingeladen en kon de terugreis aangevat worden. Als de rit zonder problemen verloopt zal het transport zondagnacht Opglabbeek bereiken. De dieren zullen slechts tijdelijk onderdak krijgen in het Natuurhulpcentrum. De bedoeling is om ze op krachten te laten komen en er vervolgens een goede nieuwe thuis voor te zoeken...

Onderweg met stekelvarkens en leeuwen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..