Ontsnapt Bocholts doodshoofdaapje...

Vandaag werd door het Natuurhulpcentrum in Bocholt een ontsnapt doodshoofdaapje opgehaald. Momenteel verblijft het aapje in onze quarantaine-afdeling.

Iedereen herinnert zich wel de ontsnapte Bocholtse capucijnapen van verleden jaar.

Vandaag kregen we opnieuw een telefoontje in verband met een ontsnapte aap in Bocholt. In hun tuin vonden enkele kinderen een klein bibberend doodshoofdaapje. Het liet zich vlot vastnemen, en de kinderen konden de aap in een kooitje plaatsen.  

Het doodshoofdaapje werd door het Natuurhulpcentrum opgehaald en verblijft momenteel in de quarantaine-afdeling. Waarschijnlijk doolde het aapje al enkele dagen rond, want direct begon ze te drinken, en te eten van de voorgeschotelde stukjes groenten en fruit.

Omdat de eigenaar van de capucijnapen van vorig jaar ook enkele doodshoofdaapjes had, vermoeden we dat ook dit aapje van hem is. Als al de vergunningen voor het houden van primaten in orde zijn, mag het aapje terug naar zijn eigenaar.

We hopen natuurlijk dat dit de laatste keer is dat een aapje kan ontsnappen. Enerzijds kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen, en anderzijds hebben ronddolende apen maar weinig overlevingskansen.

Album 'Ontsnapt doodshoofdaapje'

Enkele kinderen vonden dit ontsnapte doodshoofdaapje in hun tuin in Bocholt.

Ontsnapt Bocholts doodshoofdaapje...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..