Ontsnapt damhert gevangen...

30 oktober 2008

Ontsnapt damhert gevangen...

Deze voormiddag werd het Natuurhulpcentrum door de verkeerspolitie en het vogelopvangcentrum van Brasschaat om assistentie gevraagd bij het vangen van een damhert in Ekeren. Het hert had zich vastgelopen in een sloot. De stevige bok liep al een tijdje in de omgeving rond. Langs de sloot bevond zich namelijk een weide met damhertgeiten, en aangezien het bronsttijd is, werd de bok hier door aangetrokken.

Daar aangekomen bleek het damhert al uit de sloot geraakt te zijn, maar nu liep het vlak langs de oprit van de autosnelweg rond in een grote weide. Omdat damherten geen wilde inheemse dieren zijn én omdat de situatie erg gevaarlijk was, zowel voor de bok als voor voorbijrazende auto’s, moest het dier gevangen worden.

Enkele drijvers dreven het damhert uit de richting van de oprit, maar in de richting van een gespannen net, waarin de bok zich gelukkig bij de eerste poging vastliep. Omdat damherten erg gevaarlijk kunnen zijn met hun stevige poten en gewei, werd de bok goed vastgebonden voor de rit naar Opglabbeek.
Momenteel zit het damhert in het Natuurhulpcentrum, en gaan we op zoek naar een nieuw baasje…
 

Ontsnapt damhert gevangen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!